Ιωάννης Μπασκόζος: Να ενταθούν οι υγειονομικοί έλεγχοι στα σχολεία

sxolika-kylikia-trofima
Υγειονομικούς ελέγχους σε όλα τα σχολεία ζήτησε ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στην σχετική εγκύκλιο τονίζεται η ανάγκη διενέργειας ελέγχων στα ημερήσια και νυχτερινά σχολεία όλων των βαθμίδων και όλων των κατηγοριών.
Σκοπός είναι να πιστοποιηθεί η τήρηση των κανόνων υγιεινής στους κύριους, βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους των σχολείων. Να πιστοποιηθεί επίσης η τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για τα συστήματα ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης των απορριμμάτων ώστε να προστατεύεται η Δημόσια Υγεία.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στα κυλικεία των σχολείων, στις καντίνες (σταθερές) και τους χώρους εστίασης εντός των σχολείων. Παράλληλα, θα εξετάζεται αν τα προσφερόμενα στα κυλικεία των σχολείων, είδη είναι αυτά που καθορίζονται στις σχετικές Υγειονομικές Διατάξεις.
Οι υγειονομικοί έλεγχοι θα διεξάγονται επίσης και στις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, που λειτουργούν γύρω και σε μικρή απόσταση από τα σχολικά συγκροτήματα.
iatropedia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις