Το «έξυπνο» μαξιλάρι που... σταματάει το ροχαλητό

Το «έξυπνο» μαξιλάρι που... σταματάει το ροχαλητό
Είναι ο καθημερινός εφιάλτης σε χιλιάδες συζυγικά κρεβάτια. Αποτελεί αιτία αϋπνίας, καβγάδων, ακόμη και διαζυγίου. Το «βάσανο» του ροχαλητού συχνά αντιμετωπίζεται με… αυτοσχέδια μέσα, όπως το σκούντημα στα πλευρά του «ανήσυχου» συντρόφου, χωρίς εγγυημένα αποτελέσματα.


Τώρα, μια εταιρεία ισχυρίζεται ότι βρήκε τη λύση: λέγεται Nora και είναι ένα «έξυπνο» μαξιλάρι που υπόσχεται να σας απαλλάξει μια για πάντα από το ροχαλητό – το δικό σας ή του ανθρώπου με τον οποίο μοιράζεστε το κρεβάτι σας.

Το ροχαλητό προκαλείται όταν η ροή του αέρα από τη μύτη ή από το στόμα προς τους πνεύμονες διακόπτεται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Τα τοιχώματα του φάρυγγα δονούνται επαναλαμβανόμενα την ώρα που αναπνέει αυτός που κοιμάται, με αποτέλεσμα την πρόκληση του ροχαλητού.

Το Nora μπαίνει μέσα σε οποιοδήποτε μαξιλάρι και αρχίζει να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει απαλά, κάνοντας το κεφάλι του ανθρώπου που κοιμάται να κινείται, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο αεραγωγός.

Το «έξυπνο» μαξιλάρι συνεργάζεται με μια εφαρμογή για smartphone και μια συσκευή σε σχήμα βότσαλου, η οποία τοποθετείται στο κομοδίνο.

Η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο το οποίο καταγράφει τους πρώτους ήχους του ροχαλητού, προτού τους αντιληφθεί ο σύντροφος του ανθρώπου που ροχαλίζει και ξυπνήσει.

Στη συνέχεια, στέλνει ένα σήμα μέσω WiFi και το μαξιλάρι αρχίζει να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει, με αποτέλεσμα να κουνιέται ελαφρά το κεφάλι αυτού που ροχαλίζει.

«Αυτή η κίνηση είναι το κόλπο για να σταματήσει το ροχαλητό», δήλωσε ο δημιουργός του Nora, Μπεχρούζ Χαρίρι, ο οποίος εμπνεύστηκε το «έξυπνο» μαξιλάρι από τον πατέρα του, που ροχαλίζει δυνατά.

«Ο αεραγωγός ανοίγει και το ροχαλητό διακόπτεται προτού γίνει αρκετά δυνατό ώστε να ξυπνήσει κάποιον», πρόσθεσε ο Χαρίρι.

Το Nora θα παρουσιαστεί επισήμως αυτή την εβδομάδα στην έκθεση τεχνολογίας Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας. Θα κοστίζει 299 δολάρια (277 ευρώ) και θα αρχίσει να διατίθεται από τον ιστότοπο της εταιρείας τον Αύγουστο.


tanea

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις