Δωρεάν καινοτόμο πρόγραμμα για φροντιστές ασθενών με άνοια

Δωρεάν καινοτόμο πρόγραμμα για φροντιστές ασθενών με άνοια
Αθήνα
Ευχάριστα διαλείμματα για καφέ και διασκέδαση σε συνδυασμό με ενημέρωση και εκπαίδευση για τους φροντιστές ασθενών με άνοια, θα προσφέρουν δωρεάν, η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» και το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών. 

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που δεν έχει εφαρμοστεί ξανά στη χώρα μας και παρέχεται χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση των ωφελούμενων φροντιστών, με στόχο να τους δώσει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα των ασθενών αλλά και να τους στηρίξει ψυχολογικά, δίνοντάς τους ώθηση για να συνεχίσουν το έργο τους. 

Το καινοτόμο πρόγραμμα, «Καφές για φροντιστές», που ξεκινά με μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, στην αίθουσα διδασκαλίας και εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer «Ο Νέστωρ» (Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη, 2ος όροφος), θα επαναλαμβάνεται ανά δεκαπενθήμερο, από τις 17:30 έως τις 19:30, προκειμένου να προσφέρει σε τακτά χρονικά διαστήματα, μια ανάσα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης στους φροντιστές των ασθενών, που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη. 

Στις συναντήσεις αυτές, οι φροντιστές θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών, να ενημερωθούν και να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας, να αποφορτιστούν για λίγο από το βαρύ πρόγραμμά τους, πίνοντας καφέ και διασκεδάζοντας με δραστηριότητες χαλάρωσης και ψυχαγωγίας. 

Το πρόγραμμα, πέραν των εκπαιδευτικών ωρών, περιλαμβάνει, προβολή ταινιών, ασκήσεις χαλάρωσης, χειροτεχνίες, χορό, μασάζ, κομμωτήριο κι άλλα πολλά που αναμένεται να αποτελέσουν την αρχή μιας ωραίας, ωφέλιμης και διασκεδαστικής συνήθειας για τους φροντιστές. 

Επιπλέον, την ίδια στιγμή, εθελοντές θα αναλαμβάνουν την απασχόληση των ατόμων με άνοια, σε ξεχωριστό χώρο, σε περίπτωση που το επιθυμούν οι φροντιστές τους. 

Υπεύθυνοι του προγράμματος «Καφές για φροντιστές» από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» είναι ο ψυχίατρος, Αντώνης Μούγιας και από το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών, είναι η πρόεδρος, Παναγιώτα Σουρτζή. 

Είναι γεγονός ότι οι φροντιστές ασθενών με άνοια, επιβαρύνονται ψυχικά σωματικά αλλά και οικονομικά, στην προσπάθειά τους να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους. Στόχος των διοργανωτών του «Καφέ για φροντιστές» είναι η ουσιαστική υποστήριξη του έργου τους και η εμψύχωσή τους για τη συνέχεια. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer «Ο Νέστωρ», Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη: 210-8235050, 210-8235620. 
health.in.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις