Πατέρας θα γίνει ο άνδρας που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση πέους

Πατέρας θα γίνει ο άνδρας που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση πέουςΠρετόρια, Νότια Αφρική
Πατέρας πρόκειται να γίνει ο νοτιοαφρικανός άνδρας που υποβλήθηκε στην πρώτη μεταμόσχευση πέους, παγκοσμίως, σύμφωνα με τον χειρουργό Δρ Αντρέ βαν ντερ Μέρβε που πραγματοποίησε το ιατρικό επίτευγμα. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δρ ντερ Μέρβε στο BBC, η φίλη του 21χρονου άνδρα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, διάγει τον τέταρτο μήνα της κύησης, γεγονός που αποδεικνύει ότι το μόσχευμα ειναι λειτουργικό. 

Ο νεαρός άνδρας είχε χάσει το πέος του σε ηλικία 18 ετών, κατά τη διάρκεια περιτομής, ενώ η μεταμόσχευση του πέους έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Η Νότια Αφρική είναι μία από τις χώρες με την μεγαλύτερη ανάγκη μεταμοσχεύσεων πέους στον κόσμο, καθώς δεκάδες ή και εκατοντάδες αγόρια ακρωτηριάζονται (μερικά τελικά πεθαίνουν) κάθε χρόνο εξαιτίας παραδοσιακών τελετών που περιλαμβάνουν περιτομή.

Στην περίπτωση του 21χρονου άνδρα, η μεταμόσχευση πέους είχε διαρκέσει εννέα ώρες και βασίστηκε στην ίδια τεχνική που εφαρμόστηκε για τις πρώτες μεταμοσχεύσεις προσώπου. Η δυσκολία στην περίπτωση του πέους έγκειται στη συγκόλληση των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων και νεύρων του μοσχεύματος με το σώμα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την πατρότητα του κυοφορούμενου εμβρύου, ο Δρ ντερ Μέρβε δήλωσε ότι δεν συντρέχει λόγος να ζητήσει τη διενέργεια τεστ πατρότητας, καθώς δεν υπάρχει λόγος να μην εμπιστεύεται το ζευγάρι. 

«Ο στόχος ήταν ο άτυχος νέος να αποκτήσει και πάλι ένα πέος με το οποίο να μπορεί να ουρεί και να κάνει σεξ, ενώ εξ αρχής δεν ετίθετο θέμα γονιμότητας, αφού το πρόβλημα βρισκόταν στο πέος και όχι στους όρχεις», σημείωσε.

Ο χειρουργός δήλωσε επίσης ότι στο μέλλον σκοπεύει να προχωρήσει σε ανάλογες μεταμοσχεύσεις ανέφερε ότι στο μέλλον θα πραγματοποιήσει και άλλες ανάλογες μεταμοσχεύσεις. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο παρελθόν είχε επιχειρηθεί μεταμόσχευση πέους και στην Κίνα, αλλά είχε τελικά αποτύχει, καθώς το μεταμοσχευμένο όργανο είχε απορριφθεί από τον οργανισμό του λήπτη. 

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις