Kολπικός οργασμός δεν υπάρχει – το “κλειδί” είναι η κλειτορίδα

orgasmos 4 gynaika
Το θέμα του γυναικείου οργασμού φαίνεται τελικά πως είναι πολύ περίπλοκο. Παρότι έχουν γίνει αρκετές μελέτες, οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει σε ένα κοινό συμπέρασμα περί τίνος ακριβώς πρόκειται, τι εξυπηρετεί και πώς προκαλείται, άλλωστε υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των γυναικών.

Οι διαφορές αυτές υπάρχουν διότι ο οργασμός στη γυναίκα δεν είναι απαραίτητος για την αναπαραγωγή του είδους -σε αντίθεση με τον οργασμό του άνδρα ο οποίος ταυτίζεται με την εκσπερμάτωση- κι έτσι η ανοργασμία στη γυναίκα δεν θεωρείται πάθηση.
Μέχρι τώρα ξέραμε ότι υπάρχουν δύο τρόποι οργασμού στη γυναίκα, ο κολπικός και ο κλειτοριδικός. Και επί χρόνια οι γυναίκες μάθαιναν ότι μπορούν (χωρίς βέβαια να θεωρείται πρόβλημα αν δεν τα καταφέρνουν) να έχουν οργασμό κατά την διείσδυση του πέους στον κόλπο ή στα προκαταρκτικά “παιχνίδια”, αρκεί να επιτυγχάνεται επαρκής διέγερση του κόλπου ή του σημείου G.
Τώρα, σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Clinical Anatomy, ένα ζευγάρι Ιταλών σεξολόγων υποστηρίζει ότι ο κολπικός οργασμός (όπως και το σημείο G) είναι στην πραγματικότητα ανύπαρκτος. Ο Βιντσένζο Πούπο, ερευνητής στο Ιταλικό Κέντρο Σεξολογίας και η Τζουίλια Πούπο, από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, γράφουν ότι γυναικεία ανατομία και μόνο καταρρίπτει την θεωρία του κολπικού οργασμού.

Δεν υπάρχει κολπικός οργασμός

Όπως εξηγούν οι δύο γιατροί, οι γυναίκες που αναφέρουν ότι έχουν κολπικό οργασμό έχουν στην πραγματικότητα έλθει σε κορύφωσηεξαιτίας της διέγερσης των παρακείμενων ερωτογενών δομών. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι βολβοί του προδόμου του αιδοίου (δύο δομές που μοιάζουν με αμύγδαλα και βρίσκονται στα πλάγια του κόλπου), τα μικρά χείλη του αιδοίου και το σπογγώδες σώμα της γυναικείας ουρήθρας (μία μάζα σπογγώδους ιστού που περιβάλλει την ουρήθρα). Με απλά λόγια, ο οργασμός δεν επιτυγχάνεται απλά και μόνο με την εισδοχή του πέους στον κόλπο.
Σύμφωνα με τους δύο σεξολόγους, το «κλειδί» για τον γυναικείο οργασμό είναι στην πραγματικότητα η κλειτορίδα η οποία αποτελεί την πιο ερωτογενή περιοχή του γυναικείου σώματος. Αλλά το πέος του άντρα δεν έρχεται σε επαφή μαζί της στη διάρκεια του κολπικού σεξ, διότι δεν έχει καμία ανατομική σχέση με τον κόλπο – συνεπώς δεν συμμετέχει στον οργασμό.  Διευκρινίζουν επίσης πως η κλειτορίδα είναι ένα πλήρωςεξωτερικό όργανο και δεν υπάρχει καμία εσωτερική κλειτορίδα, όπως ισχυρίζονται κάποιοι επιστήμονες.
Αυτό σημαίνει ότι η ανατομία της γυναίκας δεν επιτρέπει τον οργασμό μόνο με την εισδοχή του πέους στον κόλπο, και άρα οι γυναίκες δεν μπορούν να “κατηγορηθούν” για κάτι που δεν γίνεται να έχουν. Το ζευγάρι των Ιταλών σεξολόγων ισχυρίζεται ότι αυτή η εσφαλμένη διασπορά ανυπόστατων θεωριών είναι που έχει οδηγήσει πολλές γυναίκες να πιστεύουν ότι έχουν πρόβλημα με το σεξ, όταν στην πραγματικότητα είναι απολύτως φυσιολογικές.
Ο όρος «γυναικείο πέος» που συχνά προσδίδεται στην κλειτορίδα, συνεχίζουν, είναι σωστός, διότι δομικά είναι παρόμοια με το ανδρικό όργανο και, όπως αυτό, γεμίζει με αίμα και διογκώνεται. Σε αντίθεση, όμως, με την ανδρική εκσπερμάτωση, γυναικεία εκσπερμάτωση δεν υπάρχει, και άρα κακώς χρησιμοποιείται ο όρος.
«Σε όλες τις γυναίκες, ο οργασμός είναι πάντοτε εφικτός, εάν τα γυναικεία στυτικά όργανα, όπως η κλειτορίδα, διεγερθούν αποτελεσματικά με αυνανισμόαιδοιολειχία, διέγερση από τον ερωτικό σύντροφο με το χέρι και με το κολπικό ή πρωκτικό σεξ εφόσον διεγείρεται συγχρόνως και η κλειτορίδα με το χέρι», καταλήγουν στη μελέτη τους.
Ο δρ Πούπο δήλωσε: «Η εκσπερμάτωση του άνδρα δεν σημαίνει αυτόματα το τέλος του σεξ για τις γυναίκες. Το άγγιγμα και το φιλί μπορεί να συνεχιστούν σχεδόν επ ‘αόριστον, και οι άλλες σεξουαλικές δραστηριότητες μετά την ανδρική εκσπερμάτωση μπορούν να φέρουν οργασμό στις γυναίκες».
Η ιταλική μελέτη έρχεται ύστερα από μια αμερικανική που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine τον Φεβρουάριοτο 2014 διαπιστώνοντας ότι το μέγεθος της κλειτορίδας μιας γυναίκας μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά της να έχει οργασμό. Αυτή η μελέτη βρήκε ότι οι γυναίκες που έχουν προβλήματα με τον οργασμό τους, έχουν κάποιο ανατομικό πρόβλημα: η κλειτορίδα τους είναι μικρότερη και βρίσκεται μακρύτερα από τον κόλπο τους.
healthyliving.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις