Ασφάλεια ζωής... από τον ομφάλιο λώρο


Η Βίκυ και ο σύζυγός της αποφάσισαν να αποθηκεύσουν το αίμα του ομφάλιου λώρου της κορούλας τους (πλούσιο σε βλαστοκύτταρα) για το ενδεχόμενο αν η Παναγιώτα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας στο μέλλον και με δεδομένο το γεγονός ότι η έρευνα στον τομέα των βλαστοκυττάρων θα έχει κάνει τεράστια άλματα, να μπορεί να θεραπευθεί με την βοήθεια των νέων επιστημονικών μεθόδων.



Και το ζευγάρι των ομογενών δεν είναι το μόνο ζευγάρι που αποφάσισε να επισυνάψει μία τέτοια "ασφάλεια ζωής" για το παιδί τους. Όλο και περισσότεροι γονείς πληρώνουν ιδιωτικές τράπεζες αποθήκευσης αίματος Ομφάλιου Λώρου προκειμένου τα παιδιά τους να αντιμετωπίσουν μελλοντικές ασθένειες αν και όταν αυτές εμφανιστούν. Το ποσόν που καλούνται να πληρώσουν είναι $3.000 αρχικά και $150 τον χρόνο για τα πρώτα δεκαοκτώ χρόνια, ποσόν διόλου ευκαταφρόνητο, αν αναλογιστεί κανείς ότι συνολικά θα πληρώσουν γύρω στις $5.000 (περίπου 2.500 Ευρώ).

Η Βίκυ Γεωργακοπούλου, όμως, έχει διαφορετική άποψη. "Ξοδεύω χρήματα αριστερά και δεξιά αγοράζοντας πολλές φορές πράγματα που δεν χρειάζομαι. Στην οικογένειά μας έχουμε κάπως βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, με ασθένειες όπως σκλήρυνση κατά πλάκας και λευχαιμία. Δεν θεωρώ αυτά τα χρήματα σπατάλη, αλλά μία πολύ καλή επένδυση για την υγεία του παιδιού μου. Αν η επιστήμη εξελιχθεί, η Παναγιώτα μου θα είναι ασφαλισμένη", αναφέρει.

Η Βίκυ και πολλοί άλλοι γονείς αποφάσισαν να κάνουν αυτήν την "επένδυση ζωής" όπως την θεωρούν οι ίδιοι, μιας και κάθε μέρα που περνά η επιστημονική έρευνα στον τομέα των βλαστοκυττάρων εξελίσσεται. Σήμερα, τα βλαστοκύτταρα του ομφάλιου λώρου έχουν την ίδια θεραπευτική ικανότητα με αυτή του νωτιαίου μυελού για ασθένειες όπως το λέμφωμα ή η λευχαιμία, ενώ η έρευνα για την θεραπεία του διαβήτη και της κυστικής ίνωσης (cystic fibrosis) βρίσκεται ήδη σε πολύ καλό στάδιο.

Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ του Σ. Χατζημανώλη

ygeiaonline.gr

Σχόλια

  1. Πολύ όμορφο άρθρο και τρόπος σκέψης επίσης!! Συμφωνώ απόλυτα ότι η ασφάλεια ζωής είναι πάρα πολύ σημαντική και πρέπει να γίνεται από όσο πιο νωρίς είναι δυνατόν! Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις