11 συχνές ερωτήσεις των νέων γυναικών προς τους γυναικολόγους τους

kopela-giatros
•   Πρέπει να κάνω ντους αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή;
Δεν έχει καμία σημασία το ντους σχετικά με την πιθανή λοίμωξη από σεξουαλική επαφή. Η κάθε γυναίκα μπορεί να κάνει ντους όποτε θελήσει. Σχετικά με την σύλληψη, εφόσον δεν καθαριστεί ο κόλπος, δεν υπάρχει πρόβλημα μειωμένης γονιμοποιητικής ικανότητας του σπέρματος.

•    Μπορώ να κάνω σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου μου;
Είναι θέμα καθαρά προσωπικής αισθητικής. Δεν παίζει κανένα ρόλο για την υγεία. Μπορεί να υπάρχει περισσότερη ροή αίματος εκείνη τη στιγμή λόγω μηχανικής πίεσης.
•    Μπορώ να βελτιώσω την οσμή των κολπικών μου υγρών;
Εάν υπάρχει πρόβλημα με την οσμή των κολπικών υγρών, συνήθως συνυπάρχει κολπική λοίμωξη, οπότε και χρειάζεται λήψη καλλιεργειών από τα υγρά.
•    Το πρωκτικό σεξ αυξάνει τις πιθανότητες μολύνσεων;
Ο πρωκτός είναι μια «αποθήκη» παθογόνων μικροοργανισμών. Κάθε πρωκτική επαφή εμπεριέχει κίνδυνο μεταφοράς τους στον κόλπο. Εφόσον ο σύντροφος δεν αλλάζει προφυλακτικό εισερχόμενος ξανά στον κόλπο ή χρησιμοποιεί τα δάχτυλα του χεριού του οι πιθανότητες για μόλυνση αυξάνονται.
•    Γιατί κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης μου «φεύγει» μια ποσότητα ούρων;
Γιατί πιέζεται η ουροδόχος κύστη που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τη μήτρα. Έτσι μπορεί να προκληθεί ακράτεια λόγω πίεσης.
•    Μετά το σεξ, έχω ένα τσούξιμο στα γεννητικά όργανα. Τι μπορεί να φταίει;
Πιθανότατα υπάρχει πρόβλημα λοίμωξης ή μικροτραυματισμού. Χρειάζεται εξέταση από γυναικολόγο.
•    Κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης ο κόλπος μου κάνει περίεργους θορύβους. Τι φταίει;
Παγιδεύεται αέρας κατά την σεξουαλική επαφή και την είσοδο του πέους, ο οποίος στη συνέχεια βγαίνει από τον κόλπο με πίεση.
•    Επιτρέπεται το σεξ πριν το τεστ ΠΑΠ ή μπορεί να αλλοιώσει τα αποτελέσματα;
Το σεξ πριν το τεστ Παπανικολάου, δεν αλλοιώνει τα αποτελέσματα, αλλά ανευρίσκονται σπερματοζωάρια στο δείγμα του τραχηλικού επιχρίσματος. Αυτό δυσκολεύει τη δουλειά του κυτταρολόγου.
•    Πώς πρέπει να καθαρίζω την περιοχή του κόλπου και του πρωκτού;
Ο κόλπος δεν πρέπει να καθαρίζεται παρά μόνο με νερό. Γενικά δεν χρειάζεται να γίνονται κολπικές πλύσεις παρά μόνο εάν το συστήσει ο γυναικολόγος. Ο πρωκτός καθαρίζεται πάντα με φορά από τα αιδοίο και προς τα πίσω.
•    Κατά τη διάρκεια της περιόδου μου, πρέπει να πλένω την ευαίσθητη περιοχή με ειδικά σκευάσματα;
Μπορείτε γενικά να χρησιμοποιείτε ειδικά σαπούνια για την περιοχή του αιδοίου, αλλά δεν θα πρέπει να γίνονται υπερβολές, ούτε να καθαρίζεται ο κόλπος εσωτερικά.

•    Παθαίνω συχνές ουρολοιμώξεις. Μπορεί να προκαλούνται από τη  σεξουαλική επαφή;

Οι συχνές ουρολοιμώξεις είναι ουσιαστικά μια χρόνια ουρολοίμωξη, η οποία δεν έχει θεραπευθεί σωστά. Πρέπει να μιλήσετε με το γυναικολόγο ή τον ουρολόγο σας. Η σεξουαλική επαφή περιέργως μπορεί να τροφοδοτήσει υποτροπή σε χρόνια ουρολοίμωξη, οπότε και χρειάζεται ιατρική αντιμετώπιση.
iator.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις