Γιατί ο ύπνος ομορφαίνει το δέρμα

Γιατί ο ύπνος ομορφαίνει το δέρμα
Το δέρμα μας επωφελείται από τον ύπνο ώστε να ανανεωθεί. Όταν κοιμόμαστε, το δέρμα μας αναπλάθεται και καταπολεμά τη φθορά της προηγούμενης ημέρας.

Γι’ αυτό όταν ξυπνάμε είμαστε πιο φρέσκες και ανανεωμένες. Μάθετε πώς εκμεταλλεύεται ο οργανισμός μας τον ύπνο ώστε να είμαστε κάθε μέρα πιο όμορφες.


- Λιγότερα εξανθήματα
Όσο περισσότερο κοιμόμαστε τόσο πιο καθαρό είναι το δέρμα μας. Η έλλειψη ύπνου οδηγεί στο στρες και αυτό με τη σειρά του σε σπυράκια και μπιμπίκια. Σύμφωνα με μελέτη, εμφανίζουμε περισσότερα εξανθήματα όταν αντιμετωπίζουμε έντονο στρες.

- Φωτεινότερο βλέμμα
Μην αφήνετε τους μαύρους κύκλους να σκοτεινιάζουν το πρόσωπό σας. Πολλές φορές η κληρονομικότητα παίζει ρόλο στην εμφάνισή τους, όμως επιδεινώνονται όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά.

- Ομοιόμορφος τόνος
Η έλλειψη ύπνου κάνει το δέρμα να μοιάζει άτονο και να εμφανίζει κηλίδες. Με τον ύπνο, ενισχύεται η ροή του αίματος κάτω από την επιδερμίδα.

- Λιγότερο πρήξιμο
Τα πρησμένα μάτια είναι αποτέλεσμα της κακής στάσης στον ύπνο. Όταν κοιμόμαστε, συσσωρεύεται υγρό στην περιοχή των ματιών. Θα πρέπει να κρατάμε το κεφάλι ψηλά, στηρίζοντάς το σε δύο μαξιλάρια.

- Δέρμα χωρίς ρυτίδες
Κοιμηθείτε ανάσκελα για να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες πτυχώσεις στο δέρμα. Όταν ακουμπάμε το πρόσωπο απευθείας στο μαξιλάρι, εντείνεται η διαδικασία εμφάνισης των ρυτίδων.

Ευχαριστούμε τον Στρ. Ιατρό Παναγιώτη Θ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις