'Ασπίδα' για το καρκίνο του προστάτη τα καρύδια

alt
Μια νέα έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Τέξας, δείχνει ότι, μια μέτρια ποσότητα καρυδιών, μπορεί να προστατεύσει από τον καρκίνο του προστάτη. Η μελέτη περιγράφεται στο περιοδικό Cancer Investigation. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν πειραματόζωα, στα οποία χορήγησαν με ένεση κύτταρα καρκίνου του προστάτη.

Μέσα σε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες, άρχισαν οι όγκοι να αυξάνονται σε μεγάλο αριθμό σε αυτούς ποντικούς. Το αντικείμενο της μελέτης ήταν κατά πόσο, μια δίαιτα πλούσια σε καρύδια έναντι μιας δίαιτας χωρίς καρύδια θα μπορούσε να μειώσει το σχηματισμό του καρκίνου. Μια προηγούμενη μελέτη, είχε βρει ότι αυτό ισχύει για τον καρκίνο του μαστού.
Τρεις από τους 16 ποντικούς (18%), οι οποίοι ήταν στην ομάδα με τη διατροφή πλούσια σε καρύδια, εμφάνισαν όγκους του προστάτη, σε σύγκριση με τους 14 από 32 ποντικούς ( 44%) που ήταν στην ομάδα ελέγχου χωρίς καρύδια. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι το τελικό μέσο μέγεθος των όγκων στα ζώα με διατροφή καρυδιών, ήταν χονδρικά το ένα τέταρτο του μέσου μεγέθους των όγκων του προστάτη που δημιουργήθηκαν στα ποντίκια της ομάδας ελέγχου.
"Βρήκαμε τα αποτελέσματα πολύ εντυπωσιακά, αφού υπήρξαν τόσο λίγοι όγκοι στα ζώα που κατανάλωναν τα καρύδια και οι όγκοι αυτοί αυξανόταν πολύ πιο αργά από ότι στα άλλα ζώα", τονίζει ο συγγραφέας της μελέτης Russel Reiter, PhD, καθηγητής της κυτταρικής και δομικής βιολογίας.

alt














"Είμαστε απόλυτα έκπληκτοι από το πόσο αποτελεσματική ήταν η δίαιτα με τα καρύδια, όσον αφορά την αναστολή του ανθρώπινου καρκίνου του προστάτη". Η ποσότητα των καρυδιών που κατανάλωναν τα ποντίκια, ήταν ισοδύναμη με το να έτρωγε ένας άνθρωπος περίπου δύο φούχτες καρύδια την ημέρα.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις